startline
kézműves foglalkozás alkotó napok nemcsak Jobb agytekés
rajztanítás
galéria lakberendezés kiállításrendezés krea-túra Görögország kiállításajánló újrahasznosítás letölthető könyv szülőszoba színválasztási segédlet Partnerek

Ingyenes mondókás könyv (nemcsak) gyerekeknek

Napjainkra a színes nyomtatók köznapivá vált.  Miért is ne okozzak örömet gyereknek-szülőnek diplomamunkám közreadásával?
Ez a mondóka köznapi és misztikus értelemben vett minimalista teremtés-mítosz. Abszurd idő alatt – mindössze egyetlen hét – egy jelentéktelen magvacskából környezetéről étellel-szállással gondoskodó tiszteletet parancsoló robosztus, erős élőlény lesz.

Már ez is arra sarkall, ne tartsam a fiókomban, eresszem szabadjára, hiszen úgy tud teremni. Megragadóan egyszerű és nagyszerű, tényleges mélysége mellett odafigyelés nélkül elmegyünk. Végletekig tömören és egyszerűen sokatmondó. (Mellékesen a kicsik a hét napjait is megtanulhatják.) Minden anyának, apának, nagyszülőnek, nagynéninek-bácsinak szeretettel ajánlom.

Az illusztráció elkészültét temérdek vázlat és variáció előzte meg. Itt három általam legjobbnak ítélt (konzulensem másik sorozatra voksolt) variációját töltheted le, nyomtathatod ki, és ragaszthatod fel széthajtható leporellóként, vagy könyvként. Elismerő, erősítő szavaiért köszönet Nagy Gábornak (Képzőművészeti Egyetem).

Keménypapírnak legjobb a könyvkötő karton, de más kezed ügyébe eső keménypapírt is használhatsz, pl. dekorkartont, v. doboz síkjait. Ha nem szeretsz ragasztóval bíbelődni, öntapadós fehér fóliára is nyomtathatod, amit fotós boltban, műszaki cikkeket forgalmazó áruházban vagy dekorációs üzletben vehetsz meg. Akkor átmenetileg sem lesz hullámos a papír. A leporelló-forma nagy előnye, hogy gyerekeink „multifunkciós üzemmódban” használhatják autópályának, hídnak, alagútnak, háznak, várnak, cirkusznak, kerítésnek, stb.

Hozzávalók:
1. papírlemez vagy kemény papír (doboz szétvágva=újrapapír!), kb. 80 cm hosszú 2 cm széles textilcsík (kinőtt, megrongálódott ruhadarabból is szabhatod!)
2. nyomtatott lapok, fehér öntapadós fóliára, vagy akár köznapi másolópapírra kinyomtatott oldalak, amit itt tölthetsz le
3. ragasztó (pl. Alpa-015  Plastdur-termék, ami nem büdös, gyorsan köt, vízzel hígítható, teljes száradása előtt lemosható, környezet-, és egészségbarát, miközben még olcsóbb is társainál.) Ha széles ecsettel átkened a ragasztóval a könyv felületeit – ügyelve a száradási időre – egy mérsékelten fényes és hasonképpen vízálló felületet kapsz, ami a használat során jól jöhet.

Elkészítés:
1. Kivágod a négy egyforma kemény papírt méretre.
2. Egymás mellé fekteted őket, köztük 3-4 mm rést hagyva.
3. Textilcsíkokat vagy ripp szalagot ragasztasz a közökre. Ezek kapcsolják majd össze.
4. A sorrendre figyelve felragasztod az illusztrált oldalakat a címoldallal végezve, összesen nyolcat. 1-4-ig a hétfőtől-csütörtökig következő lapokat, száradás, megfordítás után a péntektől-címoldalig következő többit.

Kész is vagy!

Műanyag réteggel is védheted a könyvlapokat, ha laminálod őket. Ezt fénymásoló szalonokban is megcsináltathatod.
Látványos és gyors eredményedhez előre is gratulálok!
Cserében küldj egy mail-t, hadd tudjam melyiket választottad, hány éves gyereknek készítetted el, és a keresztnevét. Ezzel örömöt okozol nekem, pénzbe sem kerül.

Szerzői jogaimról csak magánfelhasználó javára mondok le. A könyvek kereskedelmi forgalmazásához nem járulok hozzá.

mágnesezhető vakolat